در مراسم رونمایی از یونیفرم حرفهای روانشناسان و مشاوران مطرح شد
دکتر توکلی: سلامت روان در حوزه بهداشت از اولویتهای اساسی دانشگاه علوم پزشکی ایران است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با رونمایی از یونیفرم حرفهای روانشناسان و مشاوران نسبت به اولویتهای اساسی این دانشگاه از جمله ارتقای خدمات سلامت روان در حوزه بهداشت تاکید کرد و گفت: همکاران ما در شبکههای بهداشت شهرستانها، خدمات سلامت روان را در مراکز جامع سلامت به شکلی ویژه ارائه میدهند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در همایش گرامیداشت روز روانشناس و مشاوره در جمع پیشکسوتان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان حوزه روانشناسی و مشاوره عنوان کرد: از زحمات، تلاشها، مجاهدتها و اثرات ارزشمند همکاران دانشگاه علوم پزشکی ایران، به ویژه در محدوده تحت پوشش دانشگاه، قدردانی میکنم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: اهداف راهبردی و اولویتهایی که در برنامه عملیاتی دانشگاه مدنظر داریم، به ویژه در حوزه سلامت روان، از اهمیت بالایی برخوردار است. همانگونه که مستحضرید، در سطح اساتید، دانشجویان، کارشناسان، کارکنان، اعضای هیئت علمی و از همه مهمتر، مردم عزیزمان در استان تهران که حدوداً جمعیت 6 میلیون نفری را شامل میشود و ما متولی سلامت آنان هستیم، باید امکان بهرهمندی از خدمات سلامت روان فراهم شود.
توکلی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره در عرصه روانشناسی و روانپزشکی جایگاه علمی برتری در کشور داشته و حضور اساتید آن زبانزد عام و خاص بوده است، تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان یکی از دانشگاههای مرجع کشور، همواره درخششی چشمگیر داشته و امیدواریم بتوانیم خدمات مؤثری به مردم ارائه دهیم.
وی افزود: سلامت روان، به ویژه در حوزه بهداشت، یکی از اولویتهای اساسی ما است. همکاران ما در شبکههای بهداشت شهرستانها، خدمات سلامت روان را در مراکز جامع سلامت به شکلی ویژه ارائه میدهند. مسلم است که نتیجهبخش بودن فعالیتها در این حوزه، نیازمند برنامهای عملیاتی، منسجم، با شاخصهای مشخص و مداخلات مؤثر است.
توکلی تصریح کرد: در حوزه دانشجویی نیز تقریباً تمام دانشجویان از نظر وضعیت سلامت روان بررسی شدهاند. تلاش ما بر این است که با توجه به امکانات و بضاعت موجود، مداخلات مناسبی طراحی و اجرا شود. در همین راستا، در زیرمجموعه مجمع سلامت و امنیت غذایی شهر تهران، برنامهای با تمرکز بر سلامت روان و به ویژه موضوع پیشگیری از خودکشی، با همکاری سازمان بهزیستی استان تهران آغاز خواهد شد. انشاءالله این برنامه از سال 1404 عملیاتی شده و با شناسایی عوامل مؤثر، مداخلات هدفمند و پیگیریهای لازم، نظام مراقبتی مناسبی شکل خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه عنوان کرد: همانطور که مستحضرید، بسیاری از عوامل زمینهساز مشکلات سلامت روان، ناشی از شرایط جامعه هستند. به همین دلیل، ضروری است که همه دستگاهها و سازمانها در کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوانیم برنامهای منسجم برای سال 1404 در این حوزه داشته باشیم.
توکلی همچنین یادآور شد که اتاق فکر یا هیئت اندیشهورز در حوزههای مختلف در دانشگاه وجود دارد و یکی از این حوزهها سلامت روان است که با حضور اندیشمندان، اساتید، کارشناسان و مدیران اجرایی در سال 1404 شکل خواهد گرفت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع بسیار مهم و در اولویت ما این است که حتی اگر بتوانیم اندکی بهبود در وضعیت روان جامعه ایجاد کنیم، به رسالت خود عمل کردهایم.
گفتنی است، روز روانشناس و مشاور در ایران، به یاد تصویب قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در نهم اردیبهشت ماه سال 1382، به عنوان فرصتی برای بزرگداشت جایگاه روانشناسان، مشاوران و فعالان سلامت روان، نامگذاری شده است. در این مراسم، ضمن گرامیداشت این روز ملی، از 6 نفر از پیشکسوتان روانشناسی و فعالین سلامت روان با اهدای لوح تقدیر و هدایا، از جمله دکتر شیوا دولت آبادی، دکتر مریم رسولیان، دکتر بهروز بیرشک، دکتر مهدی نصر اصفهانی، دکتر محمد کاظم عاطف وحید، دکتر احمد حاجبی قدردانی به عمل آمد.
بخش ویژهای از این رویداد به رونمایی از یونیفرم حرفهای روانشناسان و مشاوران میدانی اختصاص داشت. این یونیفرم که با رنگهای سفید و سبز طراحی شده است، به صورت رسمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران رونمایی شد و نمادی از هویت حرفهای و تعهد به سلامت روان جامعه معرفی شد.
در ادامه مراسم، از 25 نفر از روانشناسان و همتا یاران سلامت روان برگزیده سال 1403 به عنوان چهرههای فعال و اثرگذار در ارتقاء سلامت روان جامعه، تقدیر شد.
نظر دهید